Kategorie: E-shop / Odborné časopisy

Účetnictví č. 4/2019

Koncepce nové účetní legislativy * Koordinační výbor k převodu naspořených penzijních prostředků

157 Kč 142,73 Kč bez DPH

Koncepce nové účetní legislativy - v úvodním článku dubnového čísla Účetnictví přinášíme další informace k diskusnímu materiálu MF ČR i zamyšlení nad tím, co v navrhovaném koncepčním rámci chybí.
Stát motivuje občany k dobrovolnému spoření na důchod nejen státními příspěvky, ale také daňovými výhodami. Je nutné však splnit zákonem stanovené podmínky. V případě jejich porušení dochází k postihu. Kdy se za porušení těchto podmínek považuje převedení naspořených prostředků z jednoho penzijního produktu do jiného a jaké daňové dopady z něj plynou? Tím se zabýval jeden z příspěvků diskutovaný na Koordinačním výboru GFŘ s KDP ČR.
Uzavíráme téma postupů účtování nákladů a výnosů v rámci odborného bloku věnovaného Český účetním standardům pro podnikatele.
Věnujeme se i dalším odborným problémům jako např. závazkům z příkazních smluv, oddlužovací novele insolvenčního zákona či náhradám za ztrátu na výdělku z důvodu pracovního úrazu nebo nemoci z povolání.

Kompletní obsah Účetnictví č. 4/2019