Kategorie: E-shop / Odborné časopisy

Účetnictví č. 3/2020

Daňové přiznání pro podnikající právnické osoby 2019 aneb Účetní pohled na sestavování daňového přiznání (2. část)

169 Kč 135 Kč 122,73 Kč bez DPH

Daňové přiznání pro podnikající právnické osoby a účetní pohled na jeho sestavování – téma, kterému se věnujeme od únorového čísla a v jehož rámci naleznete užitečné informace a konkrétní účetní případy s dopady do příslušných řádků daňového přiznání.
V rámci seriálu článků k daňovému řádu jsme se tentokrát zaměřili na doměřovací řízení (dodatečné daňové přiznání, dodatečné vyúčtování, doměření daně aj.) a společná ustanovení pro nalézací řízení (postup správce daně při nepodání řádného nebo dodatečného daňového tvrzení, metoda zaokrouhlování, lhůta pro stanovení daně aj.).
V praxi se čím dál více prosazují nové trendy zaměstnávání. Jednou z forem flexibilního zaměstnávání je tzv. job-sharing. Jaké jsou výhody a nevýhody sdílení pracovního místa a zda české pracovněprávní předpisy s touto formou zaměstnávání počítají, to se dozvíte z dalšího odborného příspěvku.

Kompletní obsah Účetnictví č. 3/2020