Kategorie: E-shop / Odborné časopisy

Účetnictví č. 3/2020

Daňové přiznání pro podnikající právnické osoby 2019 aneb Účetní pohled na sestavování daňového přiznání (2. část)

169 Kč 153,64 Kč bez DPH

Daňové přiznání pro podnikající právnické osoby a účetní pohled na jeho sestavování – téma, kterému se věnujeme od únorového čísla a v jehož rámci naleznete užitečné informace a konkrétní účetní případy s dopady do příslušných řádků daňového přiznání.
V rámci seriálu článků k daňovému řádu jsme se tentokrát zaměřili na doměřovací řízení (dodatečné daňové přiznání, dodatečné vyúčtování, doměření daně aj.) a společná ustanovení pro nalézací řízení (postup správce daně při nepodání řádného nebo dodatečného daňového tvrzení, metoda zaokrouhlování, lhůta pro stanovení daně aj.).
V praxi se čím dál více prosazují nové trendy zaměstnávání. Jednou z forem flexibilního zaměstnávání je tzv. job-sharing. Jaké jsou výhody a nevýhody sdílení pracovního místa a zda české pracovněprávní předpisy s touto formou zaměstnávání počítají, to se dozvíte z dalšího odborného příspěvku.

Kompletní obsah Účetnictví č. 3/2020