Kategorie: E-shop / Odborné časopisy

Účetnictví č. 10/2018

Ceny externě poskytovaných účetních služeb a možný vzorec pro cenotvorbu

157 Kč 142,73 Kč bez DPH

Jak ocenit náročnou a kvalifikovanou práci účetních a přitom zůstat konkurenceschopným na trhu a oslovit zákazníky? Otázka, na kterou lze velmi těžko odpovědět. Určitý návod, jak postupovat při cenotvorbě externě poskytovaných účetních služeb, vám nabízí první z odborných článků časopisu Účetnictví č. 10/2018.
Vnitropodnikové směrnice vypracovávají účetní jednotky nejen proto, aby splnily povinnosti, které jim ukládá legislativa, ale také proto, že jim umožňují efektivně nastavit a řídit vnitřní procesy. Tentokrát jsme se zaměřili na oběh a přezkušování dokladů.
Nařízení EU o ochraně osobních údajů (GDPR) musí při své personální činnosti uplatňovat i zaměstnavatelé. Co vše se považuje za osobní údaje zaměstnance, jak s nimi nakládat či kdy je zapotřebí souhlas zaměstnance se zpracováním - na to vás upozorníme v dalším odborném příspěvku.
Seznámíme vás také s aktualizovaným Koncepčním rámcem Mezinárodních účetních standardů účetního výkaznictví (IFRS).

Kompletní obsah Účetnictví č. 10/2018