Vzdělávací seminář:
Aktuální informace v oblasti krizového vývoje COVID19

Číslo semináře / VS: 060521

Pořádá Svaz účetních Plzeň, z.s.
Přednáší Zdeněk Křížek
Termín čtvrtek 6. května 2021
Začátek

9,00 hodin -  předpokládaný konec cca ve 14 hodin

Místo on-line webinář

Program semináře

Přihlášky na email:  info@suplzen.cz

Přístupové údaje pro on-line připojení obdržíte od nás mailem.

webinář -  Aktuální informace v oblasti krizového vývoje COVID19

program:

Aktuální informace v oblasti krizového vývoje COVID19 – podpora zaměstnanosti, povinnosti zaměstnavatelů – testovat zaměstnane na pracovištích zaměstnavatele od 5.3. 2021.

- Zásadní informace o mimořádném příspěvku zaměstnanci při nařízené karanténě, nebo ozolaci ve výši až Kč 370,-- a odpočet pojistného – tzv. Izolačka od 1.3.2021.

- Změny při poskytování kompenzačního bonusu – nová částka Kč 1 000,-- zpětně od 1.2. pro OSVČ, jednohlavé s.r.o, a dohodáře – základní informace.

- Doba trvání programu ANTIVIRUS – příspěvek pro zaměstnavatele do 30.4. a její zpřísnění. Prodloiužení programu Anitvirus. Výhled programu KURZARBEIT, který by měl nahradit systém Antivirus.

- Krizové ošetřovné – další důležité informace, doba trvání, různé varianty, postupy zaměstnavatele a zaměstnance. Pokyny ČSSZ. Uzavření předškolních a školních zařízení. Rotační studium od 12.4. – postupy žadatelů a zaměstnavatelů v rámci čerpání krizového ošetřovného.

- Usnesení vlády od 11.4. o zajištění pracovně lékařských prohlídkách – další důležité postupy při zajištění vstupních, periodických a mimořádných prohlídkách po dobu nouzového stavu a po jeho skončení.

- Povinnosti zaměstnavatelů v oblasti pracovnělékařských služeb ve smyslu Zákoníku práce, Zákona o pracovně-lékařských službách a prováděcí vyhláška k tomuto zákonu – výklad s celou řadou názorných doporučených vzorů a závazných tiskopisů. Kategorizace prací.

- Omezení výkonu práce na pracovišti a dohoda zaměstnavatele se zaměstnancem na možném výkonu práce z domova – klady a zápory. Daňová uznatelnost poskytování stravenek, nebo stravenkového paušálu při práci z domova. Posuzování pracovních úrazů při výkonu práce Homme- office.

- Prevence proti nákaze Covid-19 – měření teploty, antigenní testy, respirátory na pracovištích – povinnosti zaměstnavatelů při zpracování a ukládání výsledků testů, z pohledu ochrany osobních údajů. Mimořádné opatření MZDR od 1.3. O postupech zaměstnavatelů a povinnosti zaměstnanců - povinné testování zaměstnanců. Příspěvek zdravotní pojišťovny v částce až Kč 240 na měsíc. Jak proúčtovat tento příspěvek, povinná evidence – příslušná formulář, časový interval proplacení příspěvku zaměstnavateli.

- Další možné navrhované kompenzační bonusy pro podnikatele – náhrada za ušlý výdělek, atd., vše podle vývoje legislativy, ke dni pořádání webináře.

Časová dotace cca. 4-5 hodin.

Pro členy SÚ
1 350 Kč