Kategorie: E-shop / Odborné časopisy

Účetnictví č. 6/2020

Specifika účtování v komanditní společnosti a veřejné obchodní společnosti

169 Kč 153,64 Kč bez DPH

Právě vyšlo šesté číslo časopisu Účetnictví. Na jaké zajímavé příspěvky se můžete těšit?
Účetní vedoucí účetnictví pro komanditní společnosti nebo veřejné obchodní společnosti určitě zaujme článek, který se zabývá specifiky účtování a uzavírání účetních knih v těchto osobních společnostech. Na názorném příkladu je vysvětlen konkrétní účetní postup.
Hybridní automobily se stále častěji stávají součástí firemních vozových parků, zaměstnanci je v rámci poskytovaných benefitů mohou využívat i pro své soukromé účely. V této souvislosti ale vyvstává řada daňových otázek, které česká legislativa výslovně neupravuje, např. jak určit hodnotu nepeněžního příjmu zaměstnance za soukromě spotřebované pohonné hmoty – elektrickou energii. Daňovou problematiku objasňuje příspěvek Koordinačního výboru, s jehož závěry vás seznámíme.
GDPR prohloubilo nejistotu zaměstnavatelů při poskytování součinnosti soudním exekutorům. Jaké informace je zaměstnavatel povinen exekutorovi sdělit a jaké naopak exekutor nesmí vyžadovat? I v této oblasti se vás pokusíme zorientovat.
Připomeneme si také, jak se změnily podmínky pro poskytování ošetřovného v důsledku pandemie koronaviru COVID-19 od 1. 4. 2020.

Kompletní obsah Účetnictví č. 6/2020