Kategorie: E-shop / Odborné časopisy

Účetnictví č. 4/2020

Věcný záměr nového zákona o účetnictví

169 Kč 153,64 Kč bez DPH

V listopadu loňského roku oznámilo Ministerstvo financí předložení návrhu věcného záměru nového zákona o účetnictví do mezirezortního připomínkového řízení. Nový zákon o účetnictví by měl reagovat nejen na nové situace ekonomického života účetních jednotek, ale i na mezinárodní trendy a digitalizaci účetnictví. Měl by vymezit základní účetní zásady a významné pojmy, po čemž dlouhodobě odborná veřejnost volá. Jaké změny jsou navrhovány? Nad jakými tématy se diskutuje? Pojďme si společně projít předpokládané změny a zamyslet se nad připravovanými novinkami.
Práce z domova (home office) přináší pro zúčastněné strany jistě mnoho výhod. Daňové posouzení náhrad výdajů vynaložených zaměstnancem při výkonu závislé práce doma již tak jednoduché není. Na posledním jednání Koordinačního výboru v loňském roce byl projednán příspěvek, který vyjasnil většinu těchto daňových souvislostí. Seznámíme vás s jeho závěry.
Na stránkách tohoto čísla naleznete rovněž komentář ke změnám provedených poslední novelou zákona o evidenci tržeb.

Kompletní obsah Účetnictví č. 4/2020