Kategorie: E-shop / Odborné časopisy

Účetnictví č. 3/2019

Koncepce nové účetní legislativy * Daně 2019 v příkladech

157 Kč 142,73 Kč bez DPH

Novelizace daňových zákonů probíhají v posledních letech nepřehledně, jejich účinnost je často těžko předvídatelná. Zorientovat se ve složitých a rozsáhlých textech zákonů a najít správné řešení pro daný problém je čím dál složitější. Snad vám alespoň trochu situaci usnadní praktické příklady, které se zaměřují na vybrané novinky roku 2018 a 2019 v oblasti daní z příjmů a DPH.
V závěru listopadu 2018 Ministerstvo financí ČR na svých webových stránkách zveřejnilo k veřejné konzultaci materiál ke koncepci nové účetní legislativy. Do aktuálního čísla Účetnictví jsme zařadili článek (resp. jeho první část), který vám umožní získat základní představu o připravovaných změnách v účetnictví.
Daň z nabytí nemovitých věcí z pohledu daní z příjmů - to je další odborné téma, kterému se na stránkách našeho časopisu ve světle závěrů Koordinačního výboru věnujeme.
Pokračujeme v seriálu zaměřeném na České účetní standardy pro podnikatele, tentokrát jsme se zaměřili na ČÚS č. 019, který stanovuje základní postupy účtování nákladů a výnosů.
Srážky ze mzdy či platu je problematika, která přináší v praxi řadu problémů. Jednotlivými formami srážek vás provede odborník specializující se na pracovní právo.

Kompletní obsah Účetnictví č. 3/2019