Kategorie: E-shop / Odborné časopisy

Účetnictví č. 10/2019

Provoz osobního automobilu při podnikání * Zápůjčka, úvěr, výpůjčka a výprosa z hlediska daně z příjmů

157 Kč 142,73 Kč bez DPH

Využívání osobních automobilů pro podnikatelskou činnost – téma, kterému jsme se věnovali již v předchozím čísle a v desátém čísle časopisu Účetnictví v něm pokračujeme, tentokrát z pohledu operací, které vznikají v souvislosti s provozem osobního automobilu, jako např. odpisy, opravné položky, technické zhodnocení, náklady spojené s jeho provozem, používání v pracovněprávních vztazích.
Běžný poplatník nemá obvykle komplexní znalosti v oblasti správy daní. Abychom vám alespoň trochu usnadnili komunikaci se správcem daně, procházíme postupně důležitá ustanovení daňového řádu. Aktuální článek se zaměřuje na opravné a dozorčí prostředky a odvolací řízení.
Vaší pozornosti by neměly ujít ani další odborné příspěvky zaměřené např. na zápůjčky, úvěry, výpůjčky a výprosy z hlediska daně z příjmů anebo na problematiku úhrady neprokázaných výdajů z pracovních cest.

Kompletní obsah Účetnictví č. 10/2019