Kategorie: E-shop / Odborné časopisy

Metodické aktuality č. 6/2020

Kryptoměny z účetního a daňového pohledu * Koronavirus – praktický průvodce zaměstnavatele

129 Kč 117,27 Kč bez DPH

Konec 20. století a začátek 21. století je ve znamení nových moderních technologií a digitalizací, setkáváme se s nimi ve svém osobním životě, v zaměstnání, při výkonu své profese. Díky nim mohly vzniknout virtuální měny, resp. kryptoměny, které se stále více dostávají do našeho povědomí (nejstarší a nejznámější z nich je bitcoin). Lidé nebo obchodní společnosti do nich investují, začínají v nich platit nakoupené zboží či služby, těží je. To byl také impuls, proč se účetní a daňoví poradci začali v posledních letech intenzivněji zajímat o jejich účtování a zdanění. Jednoznačnou oporu v české legislativě zatím nenajdeme. O to důležitější je pochopit fungování kryptoměn a znát účel, proč je daný subjekt pořizuje. Na řadu otázek souvisejících s problematikou kryptoměn byste mohli nalézt odpověď v našem časopisu.
V souvislosti s pandemií koronaviru řeší zaměstnavatelé řadu problémů. K těm nejčastějším nabízíme právní výklad.
Doufáme, že závěrečný odborný blok obsahující zpracovaná stanoviska k dotazům vám pomůže při řešení účetních i daňových případů v praxi.

Kompletní obsah Metodických aktualit č. 6/2020