Kategorie: E-shop / Odborné časopisy

Metodické aktuality č. 4/2017

Hlavní a vedlejší činnost neziskových organizací v účetnictví a daních. Dotazy z praxe.

99 Kč 39 Kč 35,45 Kč bez DPH

Nestátním neziskovým organizacím jsme se v rámci letošního ročníku Metodických aktualit již jednou věnovali, a to z pohledu změn a novinek v sestavování účetní závěrky za rok 2016 (MA č. 2/2017). V tomto čísle jsme se zaměřili na stále aktuální praktické téma, kterým je účtování a vykazování hlavní a vedlejší činnosti nestátních neziskových organizací. Ve kterých základních právních předpisech nalezneme jejich úpravu? Jakým způsobem je vymezují účetní předpisy a jak o nich účtovat? Jaká specifika platí pro nestátní neziskové organizace v oblasti daně z příjmů? Na tyto otázky naleznete odpověď v příspěvku ing. Miroslavy Nebuželské.

MA č. 4/2017 dále přinášejí stanoviska a odpovědi k dotazům z praxe. Poradíme vám s účtováním snížení základního kapitálu použitím vlastních akcií. Objasníme si postup při sestavování jednotlivých účetních závěrek u účetní jednotky při vstupu do likvidace, v průběhu likvidace až do dne jejího zániku. Věnovali jsme se i problematice konsolidované účetní závěrky. Další z publikovaných dotazů směřují do daňové oblasti a dotýkají se zejména problematiky daně z přidané hodnoty a daní z příjmů.

Kompletní obsah Metodických aktualit č. 4/2017