Kategorie: E-shop / Odborné časopisy

Metodické aktuality č. 2/2017

Sociální a zdravotní pojištění v roce 2017. Účetní závěrka neziskových organizací 2016.

99 Kč 39 Kč 35,45 Kč bez DPH

V roce 2017 dochází ke zvýšení minimální mzdy, stejně tak se s novým rokem zvyšuje i průměrná mzda pro účely sociálního pojištění. V důsledku těchto změn se valorizují redukční hranice pro nemocenské a náhradu mzdy a dochází ke zvýšení vyměřovacích základů a záloh pro odvod pojistného na sociální a zdravotní pojištění. Jejich aktuální přehled naleznete v MA č. 2/2017 v příspěvku Ing. Marty Ženíškové z MPSV ČR.

Odborný článek přináší rovněž praktické srovnání odlišné úpravy vybraných oblastí sociálního a zdravotního pojištění.Budete sestavovat účetní závěrku nestátní neziskové organizace za rok 2016? Pak jistě uvítáte odborný komentář ing. Miroslavy Nebuželské, který vám připomene nová pravidla a nejdůležitější změny v účetních metodách, jež se promítly do obsahu a struktury účetních výkazů a přílohy v účetní závěrce.Poslední část MA č. 2/2017 je věnována odpovědím na odborné dotazy z oblasti účetnictví a daní.

Kompletní obsah Metodických aktualit č. 2/2017