Otázka v diskusi:
Efektivní zpracování přijatých faktur z PDF a skenů
Martin Roubal,
27.3.2026
Kolegové, vedu účetnictví pro více klientů v Pohodě a při větším objemu přijatých faktur už je ruční zpracování údajů z PDF a naskenovaných dokladů časově dost náročné.
Zajímalo by mě, jak máte tento proces nastavený vy. Máte osvědčený postup, jak pracovat s přijatými fakturami v PDF nebo ze skenů, aby jejich zpracování do Pohody bylo co nejefektivnější? Budu rád za konkrétní zkušenosti z praxe.
5 odpovědí:
Michal Mach,
27.3.2026
Dobrý den,
těch nástrojů pro automatické zpracování je více a jsou v podstatě známé a dostupné :
Existují desítky dalších, ale to si již vyhledáte.
Co je nejefektivnější pro daného uživatele, to už záleží na individuálním otestování.
Eva Bastlová,
27.3.2026
Dobrý den, z vlastní praxe mohu doporučit ctenifaktur.cz. Používám jej u přijatých faktur i účtenek, a to jak v PDF, tak u skenů papírových dokladů. Služba z dokladu vytěží potřebná data a připraví ISDOC nebo Pohoda XML, který následně bez problému načítám do Pohody.
Za přínos považuji také možnost doplnění předkontace, protože se tím zkrátí i samotné zaúčtování. Výstup si jako účetní vždy kontroluji, ale v praxi mám velmi dobrou zkušenost a chybovost je minimální. Pro běžnou agendu OSVČ a menších firem je to podle mě velmi použitelné řešení, navíc je to zdarma na menší objem.
Martin Roubal,
27.3.2026
Do Alice, Grantonu ani Wflow se mi zatím nepodařilo přihlásit, ale už jsem jim poslal poptávku. Na ctenifaktur.cz jsem se mezitím zaregistroval a podařilo se mi tam úspěšně zpracovat první doklady. Děkuji oběma za tipy.
Petra Novotná,
27.3.2026
Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit https://ctenifaktur.cz, používáme to v naší firmě na zpracování přijatých faktur. Zatím jsme spokojení.
Tomáš Dvořák,
30.3.2026
Poslední rok jsme zkoušeli několik nástrojů na zpracování faktur a hlavně vyfocených účtenek. Jako nejspolehlivější řešení za rozumnou cenu nám vyšlo ctenifaktur.cz. Nahrajeme tam doklady a pak hromadně exportujeme do Money S3 včetně předkontací.
Chcete-li odpovídat v diskusi, musíte se nejprve přihlásit.
K provozování webu svaz-ucetnich.cz využíváme cookies – soubory sloužící k přizpůsobení obsahu webu, k měření jeho funkčnosti a obecně k zajištění vaší maximální spokojenosti. Používáním tohoto webu souhlasíte se způsobem, jakým s cookies nakládáme.