Otázka v diskusi:
Vystavená faktura z minulého roku
Blanka Frydrychova,
10.2.2025
Dobrý den,
stala se nám taková věc, kolegyně vystavila fakturu, ale tato faktura bohužel nebyla v minulém roce zaúčtována do výnosů. Jedná se asi o částku 60 000 CZK. Minulý rok již máme uzavřený, takže nevím, jak teď s touto fakturou naložit. Jedná se o vývoz, takže na DPH to nemá vliv.
Existuje nějaký způsob, jak můžu fakturu zaúčtovat v tomto roce?
děkuji
3 odpovědi:
-
Dobrý den,
to víte že existuje, opravou chyb minulých účetních období.
I když máte min. rok uzavřen, stále je možnost podat opravné DP ( tedy proúčtovat tuto FA do roku 2024 ) - to bych asi udělal já
2. možnost když už to nejde do roku 2024, no pak to proúčtujete v roce 2025 a sice proti účtu jiného výsledku hospodaření 311 /426 a protože jde o výnos, máte povinnost podat dodatečné DP za 2024 ( samozřejmě o tuto FA zvýšíte HV za 2024 v DP ) tedy bude i vyšší daň z příjmu a opravíte výkazy. U dodatečného, budete ale už muset zdůvodňovat důvod podání.
3. Poslední možnost je, řekněme ne úplně správná a sice odklonit to od nějakých přiznání u FÚ a prostě tu FA zaúčtovat do výnosů v roce 2025, tedy zdaníte jí sice v příjmovce, akorát o rok opožděně a necháte to tak ( s tím, že si toho FÚ 3 roky nevšimne )
-
Super, moc děkuji:-)
-
Jaké máte obavy z nesplacených dluhů? Aktuální projekty? Nedokončené projekty?; a mnoho věcí, které vás trápí. Jsem soukromý věřitel a mám silný kapitál na nabízení krátkodobých a dlouhodobých půjček komukoli v nouzi za nízké úrokové sazby, které pomáhají překonat různé finanční starosti, poskytují finanční úlevu každému, kdo má dluhy nebo chce začít podnikat, a mnoho dalších projektů. , jako jsou zaměstnanci, důchodci, podnikatelé, zákazníci v situaci platební neschopnosti. nejsem banka. Jsou to moje vlastní peníze, které půjčím komukoliv velmi rychle a jednoduše bez protokolu. Jediné, co chci, je upřímnost sama k sobě. Pokud máte zájem o půjčku od skutečného soukromého investora. Stačí poslat e-mailovou žádost a můžete získat půjčku rychle a snadno. Kontaktujte mě pro více informací o mé nabídce na email: sarsanmichael@gmail.com