Otázka v diskusi:
Promlčené pohledávky
Žaneta Sekyrová,
4.12.2024
Dobrý den, chci odepsat nějaké pohledávky a nejsem si jistá, zda je mohu odepsta daňově.
Mám faktury od zákazníka, které byly splatné v březnu roku 2021. Faktury byly vymáhaný emailem, alle zákazník je nikdy nezaplatil a nezaplatí. K fakturám byly vytvářeny každý rok opravné položky, daňové. Mohu je v tomto roce odepsat daňově nebo musím nedaňově, protože jsou promlčené?
děkuji předem za odpověď
2 odpovědi:
-
Dobrý den,
daňový odpis pohledávky je možný do výše kryté zákonnou opravnou položkou vytvořenou k dané pohledávce. Opravné položky, položky tvoříte ještě k nepromlčeným pohledávkám ( obvykle 3 roky ) ale k FA které jsou již po splatnosti ( jde v podstatě o zásahu opatrnosti + je to také podmínka jejich možného budoucího úplného odepsání .
Podmínka je také že pohledávka byla původně zaúčtována do výnosů.
-
Jsem soukromý investor, který své peníze půjčuje opravdu všem bez rozdílu. Není to ani nebankovní společnost, ani banka. Jsou to opravdu moje peníze, které mohu nabídnout za velmi rozumných podmínek. Registrace nebo vymáhání by neměly být překážkou. I s těmito skutečnostmi vás mohu schválit. Jednoduchá organizace, rychlá výplata, konsolidace půjček, žádné zbytečné diskuze. Pokud máte zájem o solidní obchod se skutečným soukromým investorem, neváhejte mě kontaktovat, jsem k dispozici 24 hodin denně.:jecmineklukas3@gmail.com