Účetnictví nevýdělečných organizací a obcí č. 4/2020

V posledním čtvrtém čísle letošního ročníku nabízíme řadu témat z oblasti účetnictví státu. Zaměřili jsme se např. na vybrané aspekty správy pohledávek v organizačních složkách státu, anebo na způsoby nabytí a pozbytí majetkových cenných papírů a související postupy účtování u některých vybraných účetních jednotek.
Nechybí ani článek, který Vás blíže seznámí s typy subjektů a jejich povinnostmi v účetní konsolidaci státu, které spadají do sektoru zdravotnictví.
Pozornost jsme věnovali i problematice využití moderních technologií v účetnictví a digitalizaci této oblasti.

Vydal Svaz účetních České republiky dne 9. 12. 2020

OBSAH ČASOPISU
ÚČETNICTVÍ NEVÝDĚLEČNÝCH ORGANIZACÍ A OBCÍ č. 4/2020

Severa T.: Bažant J.: Od hliněných desek až po umělou inteligenci aneb Evoluce v účetnictví pokračuje a (nebezpečně) zrychluje